Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές

   Καλή χρονιά σε όλους! Εύχομαι πραγματικά να έχουμε όλοι υγεία και ηρεμία φέτος.
Ίσως είμαι η μοναδική που αναρτώ τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας μετά τις γιορτές, αλλά δυστυχώς μέχρι χτες ο υπολογιστής μου ήταν χαλασμένος. Δεν πειράζει, κρατήστε σημειώσεις για του χρόνου.

Θα σας δείξω λοιπόν τι φτιάξαμε πέρισυ πριν ξεκινήσω να γράφω το μπλογκ, αλλά και τα φετινά μας χειροποίητα στολίδια.
Στο σημείο αυτό όμως να κάνω μια παρένθεση και να εξηγήσω ότι όταν κατασκευάζουμε κάτι με τα παιδιά γίνεται ένας μικρός δημιουργικός χαμός στη κουζίνα μας και φωτογραφίζω ότι προλαβαίνω. Επιπλέον, συνήθως δουλεύουμε απογευματάκι και ο φωτισμός του σπιτιού δεν είναι ο ιδανικότερος για φωτογράφηση.

Let's begin the tour!
Δημιουργικός χαμός Νο 1: αγγελάκια

Αυτή είναι η είσοδος του σπιτιού μας. Βλέπετε την οικογένεια αγγέλων στην πόρτα μας; Βρίσκεται εκεί από πέρισυ, δεν τα βγάλαμε καθόλου. 





Η κατασκευή αυτή ήταν πολύ εύκολη και διασκεδαστική. Εκτύπωσα μερικές φωτογραφίες μας και κόψαμε τα κεφάλια.Στη συνέχεια φτιάξαμε σώματα και φτερά αγγέλων από διάφορα χρωματιστά χαρτόνια και ο καθένας στόλισε το δικό του κατά το γούστο του. Στο τέλος ένα σύρμα πίπας ανέλαβε το ρόλο του φωτοστέφανου.
Να και ένα κοντινό του δικού μου αγγέλου.




Δημιουργικός χαμός Νο 2: χριστουγεννιάτικα μπισκότα .  




Είχα ετοιμάσει τη ζύμη νωρίτερα και μάλιστα είχα προλάβει να ψήσω και αρκετά μπισκότα ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να τα ζωγραφίσουν αμέσως. Τα μπισκοτάκια τους ήταν τόσο όμορφα που δεν σου έκανε καρδιά να τα φας.




Μικροί μεγάλοι επί το έργον.





Και ερχόμαστε στα  στολίδια που φτιάξαμε φέτος.

Δημιουργικός χαμός Νο 3: στολίδια από κουπάτ και γλωσσοπίεστρα






Τα στολίδια αυτά είναι πολύ εντυπωσιακά και εύκολα να γίνουν. Χρησιμοποιήσαμε διάφορα χαρτόνια με χριστουγεννιάτικα θέματα, αγγελάκια, γκλίτερ και κορδέλες.





Τα ξυλάκια αυτά που χρησιμοποιεί ο παιδίατρος μπορούν να γίνουν πανέμορφα δεντράκια και να να στολιστούν με διάφορα υλικά.

 

Το πιο όμορφο δεντράκι το έφτιαξε μια φίλη μας που είχε έρθει χρησιμοποιώντας λίγο πράσινο μαλλί και πολύ υπομονή, μου άρεσε τόσο πολύ που έφτιαξα ένα ιδιο και για μένα.


 Και το αστέρι αυτό έγινε με τα κομμάτια που περίσσεψαν από τα γλωσσοπίεστρα.






Δημιουργικός χαμός Νο 4: η τελευταία κατασκευή του χρόνου

Δεν ξέρω τι κάνατε εσείς παραμονή πρωτοχρονιάς, εγώ όμως έκανα χειροτεχνίες. Όσο τα παιδιά έβλεπαν ταινία περιμένοντας την αλλαγή του έτους εγώ έφτιαξα το παραπάνω δεντράκι αλλά και ένα στεφανάκι για την πόρτα μας.




Και κάπως έτσι ήρθε το 2016. Και του χρόνου. Keep on crafting!