Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Αφράτο ρολό με φράουλες

Συνταγή δοκιμασμένη για αυτό και τη μοιράζομαι. Το γλυκάκι αυτό είναι αφράτο και ονειρεμένο και ξεφεύγει από τα μαμαδίστικα γλυκά.

Υλικά για το παντεσπάνι:
3 μεγάλα αυγά χωρισμένα
1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
2 κουταλιές ζεστό νερό

Υλικά για τη γέμιση:
1,5 κούπα κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
μία βανίλια
μαρμελάδα φράουλα
φρέσκιες φράουλες

Επειδή θέλουμε το παντεσπάνι να είναι αφράτο προσέχουμε λίγο στην εκτέλεση. Χτυπάμε χώρια τα ασπράδια ώσπου να αφρατέψουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και μετά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.Και τώρα προσοχή! Προσθέτουμε και τα ασπράδια ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι αφού πρώτα έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα καλυμμένη με χαρτί,πασπαλισμένο μα ζάχαρη άχνη. Αφαιρούμε το πάνω αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια της πετσέτας το τυλίγουμε απαλά σε ρολό και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Αυτό είναι το κόλπο για να διατηρήσει το σχήμα χωρίς να σπάσει όταν βάλουμε τη γέμιση.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαντιγί και αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι, το ξετυλίγουμε και απλώνουμε στην επιφάνεια του μαρμελάδα αφού την έχουμε λίγο ζεστάνει. Εγώ τη βάζω πάνω στο καλοριφέρ. Βάζουμε στα 2/3 σαντιγί και τις φράουλες κομμένες σε κομματάκια και τυλιγουμε απαλά.
Το γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και ζάχαρη άχνη.

Enjoy!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου